Leke mezoterapisi nedir?
Leke mezoterapisi, leke tedavisinde kullanılan bazı etken maddelerin lekeli deri alanına ince ve küçük iğnelerle enjekte edilmesidir.
Leke mezoterapisinde kullanılan maddeler nelerdir?
Leke mezoterapisinde en sık kullanılan etken maddeler, vitamin C, multivitamin kokteylleri, traneksamik asit, glutatyon ve doku yapılandırıcılarıdır.
Leke mezoterapisi hangi sıklıkla ve kaç seans uygulanır?
Leke mezoterapisi, haftada veya iki haftada bir sıklıkla ve 4-6 seans uygulanır. Herhangi bir yöntemle kombine edilecekse uygulama aralıkları ve seans sayısı değişkenlik gösterebilir.
Leke mezoterapisi hangi yöntemlerle kombine edilebilir?
Leke mezoterapisi, topikal leke tedavilerinden kimyasal, enzimatik peelinglerle, renk açma özelliği olan sürme ilaçlarla, lazer tedavileri ile ya da doku yenileme özelliği olan PRP gibi uygulamalarla uygun aralıklarla planlamak koşulu ile kombine edilebilir.
Leke mezoterapisi sırasında ve sonrasında nelere dikkat edilmelidir?
Leke oluşumunda ve artışında güneşin rolü nedeniyle güneşten doğru korunma bütün leke tedavilerinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Güneşten sadece güneş ışınlarının yoğun olduğu yaz aylarında değil karlı kış aylarında da yansıyan UV nedeniyle sürekli korunulmalıdır. Güneşten koruyucu kremlerin etkinlikleri 3-4 saat sürer ve su, ter temasıyla azalır dolayısıyla sık sık tekrar edilmelidir. Bu önlemler lekelerin koyulaşmasını ve yenilerinin oluşmasını önler ancak var olan leke ile mücadelede birtakım tedaviler uygulamak gerekebilir. Tedavide önemli olan nokta lekenin doğru tanınmasıdır.